Nyní dárek ke každému nákupu: Vzorek parfému na praní UNIQ - Lotus flower zdarma!

Aviváže versus parfémy na praní: Který zvolit pro svěží prádlo?

Vítejte ve světě vonného prádla! Tento článek vám přinese komplexní přehled o avivážích a parfémech na praní. Prozkoumáme všechny aspekty obou produktů, od jejich výhod a nevýhod po správné dávkování a použití.

Poradíme vám, které vůně jsou intenzivní a které jemné, zda vyměnit klasickou aviváž za parfém na praní, a přidáme tipy pro voňavé prádlo, které si zamilujete.

 


 

1. AVIVÁŽ

Jako první se podíváme na klasickou aviváž, známou také jako změkčovadlo. Tekutý přípravek, přidávaný během máchání prádla, nabízí mnoho výhod. Naše aviváže jsou nejen praktickou a ekonomickou volbou pro voňavé prádlo, ale také zajišťují, že oblečení bude vonět jako váš oblíbený parfém od značek jako Dior, Chanel nebo Armani. 

Doporučené dávkování závisí na typu a tvrdosti vody: pro měkkou vodu použijte 40 ml, pro extra měkkou 60 ml a pro ruční praní 40 ml na 10 litrů vody. Aviváž se jednoduše nalije do přihrádky označené symbolem květiny. Pozor však na použití u ručníků nebo sportovního oblečení.

 

VÝHODY AVIVÁŽE:

  • Měkkost prádla: Aviváže zanechávají prádlo měkkčí, hebké na dotek a příjemné na nošení.
  • Redukce statického náboje: Díky antistatickým složkám se prádlo méně lepí na tělo a snižuje se pravděpodobnost statických výbojů.
  • Usnadnění žehlení: Aviváže změkčují vlákna tkanin, což usnadňuje jejich žehlení a dodává jim hladký vzhled. Ušetří vám tak i čas. 
  • Voní po parfému: V naší nabídce aviváží máme několik světově oblíbených vůní, které voní po parfémech jako například Dior - sauvage, Armani Si nebo Chloe chloe. 

 

NEVÝHODY AVIVÁŽE:

  • Změkčovadla: Aviváže obsahují změkčovadla, která pronikají do vláken a snižují jejich tvrdost. Změkčovadla mohou časem způsobit hromadění zbytků v pračce, což vyžaduje pravidelnou údržbu pračky.
  • Snížení absorpční schopnosti a funkčnosti prádla: Aviváž může narušit schopnost některých textilií, zejména pro ručníky a sportovní oblečení. Místo aby účinně nasávaly vodu a pot, mohou tyto materiály ztratit svou funkčnost.

 

 

 

 

 

 

TIPY:

 

Toužíte  i tak po luxusně a svěže vonícím prádle, které vám připomene světově proslulé vůně? Zde pár tipů na nejoblíbenější z naší sekce aviváží. Vyzkoušejte aviváž UNIQ - Siloe, kterou ženy milují pro její elegantní vůni. Pro muže doporučujeme energizující aviváž UNIQ - L uomo, která dodá vašemu prádlu osvěžující mužný nádech.

 

 


 

2. PARFÉMY NA PRANÍ

Posledním hitem v péči o prádlo jsou parfémy na praní. Na rozdíl od tradičních pracích prostředků se tyto inovativní produkty zaměřují na intenzivní vůni, která vydrží vonět až několik týdnů, podle typu a materiálu oblečení. Tyto parfémy na praní sice představují dražší alternativu, avšak jejich cena odpovídá jejich šetrnosti a luxusní kvalitě.

Speciální vonné přípravky se aplikují podobně jako aviváž, stačí je přidat do přihrádky označené symbolem květiny. Doporučené dávkování se pohybuje mezi  5 až 20 ml parfému na jedno praní, v závislosti na vašem vkusu ohledně intenzity vůně.

 

VÝHODY PARFÉMU NA PRANÍ:

  • Šetrnost k prádlu a pračce: Naše parfémy na praní ne ucpávají vlákna oblečení ani ne zhoršují jeho funkčnost. Nezanechávají žádné škodlivé zbytky v pračce.
  • Neutralizace nepříjemných pachů: Díky vysokému podílu vonných olejů parfémy účinně neutralizují nepříjemné pachy a dodávají prádlu pocit luxusu.
  • Dlouhotrvající vůně: Parfémy zajišťují decentní ale však dlouhotrvající vůni, která vydrží i několik týdnů po praní.
  • Další možné využití: Co takhle využití parfémů i jinak? Například v domácnosti, k provonění bytu.

 

NEVÝHODY PARFÉMU NA PRANÍ:

  • Vyšší cena: Parfémy na praní mají sice vyšší cenu než aviváže, ale díky olejovému základu nám stačí použít menší množství. To znamená úsporu materiálu prádla a užitečnější zacházení s pračkou.
  • Intenzivní vůně: Pokud nedodržíte doporučené dávkování může intenzivní vůně parfému vyvolat bolesti hlavy. 
  • Ekologické či podobné obavy: Naše parfémy na praní jsou šetrné k pračkám i k životnímu prostředí. Oproti konkurenci jsme navrhli naše parfémy tak aby minimalizovali tyto negativní dopady. 

 

Neobvyklé způsoby, jak využít ještě parfémy na praní?

  • Provonění toalety: Přineste do svého domova svěžest každým použitím toalety. Stačí nalít parfém na praní do stojánku na toaletní štětku a užít si vůni, která se rozšíří po celé místnosti.
  • Mytí podlah: Přidejte klasickému mytí podlah nový rozměr vůně. Jedno víčko parfému do vody při úklidu zajistí, že vaše domácnost bude voňavá ještě dlouho poté, co dokončíte úklid.
  • Aroma difuzéry: Chcete provonět celý domov? Přidejte pár kapek parfému do vody v aroma difuzéru a užijte si příjemnou vůni, která zanechá váš domov svěžím a příjemným místem k pobytu.

 

 

 

 

 

 

 

TIPY:

 

Oslovila vás touha po prádle, které bude dlouhodobě a intenzivně vonět až několik týdnů po vyprání? Vyzkoušejte parfém na praní od značky UNIQ - My dream, který si zákazníci oblíbili díky jeho intenzivní citrusové a sladké vůni. Pro jemnější a přirozenější aroma doporučujeme parfém na praní od Hypno Casa - Fior Di Talco Wash.

 


 

Osvěžení prádla bez praní:

VONNÉ SPREJE NA TEXTIL

Pokud nechcete používat aviváž ani parfémy na praní, zkuste naše vonné spreje na textil. Tyto spreje aplikujete až po vyprání prádla, čímž šetříte pračku před chemikáliemi.

Stačí je jednoduše nastříkat na suché prádlo či jiné textilní povrchy a užívat si svěží a dlouhotrvající vůni.

 

TIP na nejoblíbenější vůni:

Fiorita Wash sprej 250 ml

 

Aviváž nebo parfém na praní? 

Oba tyto produkty, aviváže i parfémy na praní, přinášejí do vašeho prádla svěžest a příjemnou vůni. Pokud toužíte po dlouhodobém a intenzivním aromatu, který šetrně oživí vaše prádlo, parfémy na praní jsou pro vás tou správnou volbou. Na druhou stranu, pokud dáváte přednost měkčímu prádlu s vůní vašeho oblíbeného parfému, může být aviváž vhodnějším řešením.

Nikdy nezapomínejte zvážit výhody a nevýhody obou těchto prostředků. S našimi produkty můžete sami vyzkoušet, co vám nejvíce vyhovuje, a najít tak tu nejlepší variantu pro péči o vaše oblíbené kousky oblečení. Vaše šaty, sukně a košile si zaslouží tu nejlepší péči a my vám s tím rádi pomůžeme!

Převodník
parfémů